Sportspegeln
 

Surströmming
Varav hjärtat är fullt...
Mamma byter jobb
Som man är klädd...
Mamma på jobbet
Antingen eller
Var är äppelmoset?
Humor
Mamma vill åka hiss
Om skor kunde tala
Mamma arbetar
Eftermiddag i köket
You say to-MAH-to
Den enes golv...
Sportspegeln
Äldreboendet, år 2039
Fadern talar
Språka på turkiska

Startsida

Dagens datorer med allt snabbare processorer imponerar med sin förmåga till multitasking. Den mänskliga hjärnan är emellertid ännu oöverträffad när det gäller just det, och ibland kan den ha bearbetat långa tankekedjor färdigt innan man som dess köttsliga värd ens har blivit varse kvintessensen av dem. I värsta fall låter man munnen gå för fullt ändå.

Bild

Den tankegången skulle möjligtvis kunna förklara varför det gick som det gick när mamma en gång skulle göra sig lustig över tv-profilen Artur Ringarts namn. Det var väl förklarligt att hon upptäckte att hans namn är som en orm som biter sig i svansen, för det kan ju vem som helst se.

Bild

Däremot vet ingen varför mamma, som grädde på moset, föreställde sig att hon själv hade ett sånt namn som är som en orm som biter sig i svansen, än mindre vad hon skulle ha sagt om det hade råkat hampa sig så att hon inte hade haft ett sånt namn. För det har hon nämligen! Och det verkade som att hon var helt omedveten om det fram till denna dag någon gång på 80-talet.

Bild

Jag har bestämt mig för att föra traditionen vidare. Om jag någonsin välsignas med en son, ska han få heta Manfred.

© Linus Ganman,