Humor
 

Surströmming
Varav hjärtat är fullt...
Mamma byter jobb
Som man är klädd...
Mamma på jobbet
Antingen eller
Var är äppelmoset?
Humor
Mamma vill åka hiss
Om skor kunde tala
Mamma arbetar
Eftermiddag i köket
You say to-MAH-to
Den enes golv...
Sportspegeln
Äldreboendet, år 2039
Fadern talar
Språka på turkiska

Startsida

Nu är vi inne på överkurs, kära läsare. Ser ni korsordet här nedanför? Minns ni sketchen Språket ur Svenska Ord AB:s Spader, Madame och tyckte den var rolig? Då finns det ett uns av en chans för att ni ska tycka att det här korsordet också är roligt.

Bild

En gång i tiden hade min bror inte börjat odla mustasch och färga ögonbrynen och håret. Han var bara en helt vanlig kille, som skrattade hejdlöst åt ”The Simpsons”. Här sitter han tillsammans med mig i soffan och skrattar. Mamma iakttar oss, och förstår inte vad vi flabbar åt.

Bild

Gula gubbar som pratar amerikansk engelska är kanske inte det första en kvinna uppvuxen i femtiotalets Nordvärmland skrattar åt. Mamma har mer rekorderliga intressen än tecknad film. Hon älskar att lösa korsord.

Bild

Även jag tycker om att lösa korsord. Men ibland tycker jag att det inte är utmaning nog att bara fuska och titta på ledtrådarna under rubrikerna Lodrätt och Vågrätt. Man kan ju faktiskt lösa korsordet ändå. Korsordet längst upp på sidan har jag löst.

Bild

Jag är inte sen att erkänna att jag ägnar mig åt denna förfinade form av korsordslösning inte minst för att få se min mors reaktion. Den är inte sval och likgiltig. Långt ifrån.

Bild

Se, bara! ”Fransk 1400-talskung”. Vad kan det bli?.

Bild

Korsordslösning kan tyckas vara en hobby man inte direkt rullar på golvet och slår sig på knäna för, såvida man inte har känsla just för de subtila undertonerna i den humor som Svenska Ord AB presenterade i Spader, Madame. Här är det ingen mindre än min mor som ses motionera diafragman.

Bild

© Linus Ganman,